20.11.2018
LJ
/ 1°
Prince Harry Tako princ Harry nadaljuje poslanstvo matere Socialna fobija Se bojite javnih govorov in nastopov? Zajtrk Naravno naredite nekaj za svojo prebavo Pljuča Po štirih letih kemoterapije odkril, da nima raka

Z neinvazivno metodo do vitkega pasu

Inovativna metoda znanstvenikov s Harvarda za odpravljanje maščob

CoolSculpting je inovativna tehnološko dovršena in najučinkovitejša neinvazivna metoda odstranjevanja maščob, ki je do sedaj na voljo v Sloveniji. Gre za revolucionarno metodo odstranjevanja maščobnih oblog, ki sta jo odkrila ameriška znanstvenika in jo danes uporablja na milijone ljudi. Med njimi tudi zvezdniki, kot so družina Kardashian, Jennifer Aniston, Mariah Carey, Simon Cowell in drugi.

Iz 24UR: Inovativna metoda za topljenje maščob

Nalagam..
Estetika Medart
(Foto: Estetika Medart)

CoolSculpting je neinvaziven postopek za zmanjšanje maščobe. Sedaj je tretma na voljo tudi v Sloveniji in ga izvajajo v Estetiki Medart (https://estetika-medart.si/). Coolsculpting velja za najbolj učinkovito metodo odpravljanja maščob brez kirurškega noža in je odlična za odstranjevanje maščob, ki se jih težko znebimo tudi s telovadbo in dieto.

Estetika Medart
Prej in potem. (Foto: Estetika Medart)

V manj kot eni uri pacient prične izgubljati maščobo, in to popolnoma brez operacije, igel ali dolgotrajnega okrevanja. Posebnega okrevanja ni, rezultati pa so dolgoročni. Metodo sta odkrila ameriška znanstvenika Dieter Manstein iz Splošne bolnišnice Massachusetts in Rox Anderson iz Medicinske univerze Harvard. Do odkritja metode sta prišla, ko sta opazovala otroke, ki so jedli sladoled in odkrila, da se jim topi maščoba na obrazu.

CoolSculpting™ v Sloveniji le v Estetiki Medart!

Kako deluje CoolSculpting?

CoolSculpting zamrzne maščobne celice, ki jih nato telo izloči po naravni poti, rezultat pa je vitkejša linija in bolj napeta koža. Med postopkom pacient počiva v udobnem položaju, tretma pa varno in učinkovito deluje na maščobne celice (aplikator se z vakuumom prisesa na kožo in začne zamrzovati maščobno tkivo). Koža in preostala maščoba se prilagodita zmanjšanju volumna, kar izboljša telesno definicijo na področju izvajanja postopka. Večina tretmajev zmanjša maščobo za najmanj 20 % pa tudi do 45 %.

CoolSculpting je v lasti  ameriške družbe Zeltiq Aesthetics, ki med drugim proizvaja tudi botoks in je v lasti irsko-ameriške korporacije Allergan. Ključna zahteva družbe Zeltiq je, da lahko postopek CoolSculpting™ izvajajo le ustrezno usposobljeni terapevti, ki pridobijo certifikat skozi obsežno teoretično in praktično usposabljanje. V Sloveniji je Estetika Medart edini certificiran center, sam postopek CoolSculpting™ pa se izvaja pod nadzorom zdravnic specialistk dermatologije in plastične kirurgije.

Tanja Ribič
Prve učinke pacient opazi po približno treh tednih, končni rezultat pa je običajno viden po 1 do 3 mesecih. Na metodo CoolSculpting prisega tudi igralka Tanja Ribič. (Foto: Estetika Medart)

»Gre za patentirano tehnologijo, ki varno in učinkovito deluje na maščobne celice, ki so manj odporne na mraz kot koža, ne da bi poškodovali kožo ali drugo tkivo. Zamrznitev tako sproži uničenje maščobnih celic, ki jih telo nato na povsem naraven način in trajno odstrani,« je poudarila Nina Suvorov, dr. med., plastična in estetska kirurginja, ki sodeluje z Estetiko Medart, ponudnikom CoolSculptinga.

Estetika Medart
Prve učinke pacient opazi po približno treh tednih, končni rezultat pa je običajno viden po 1 do 3 mesecih.  (Foto: Estetika Medart)

Po zamrznitvi maščobnih celic telo potrebuje nekaj časa, da postopno odstrani tiste, ki so jih uničili z zamrznitvijo. Prve učinke pacient opazi po približno treh tednih, končni rezultat pa je običajno viden po 1 do 3 mesecih. CoolSculpting je primeren tako za vse dele telesa kot tudi za zmanjševanje trdovratnega podbradka. Trdovratne maščobne obloge na trebuhu, bokih, stegnih, hrbtu in pod brado so namreč navadno odporne na običajne metode hujšanja in se jih s prilagojeno prehrano ali telesno aktivnostjo ne moremo znebiti. Z novo metodo, pa ciljano delujemo ravno na želene predele z odvečnimi maščobnimi celicami, in to brez poškodb kože.

CoolSculpting™ je edina tehnologija na svetu, ki je pri ameriški Upravi za hrano in zdravila (FDA) registrirana za oblikovanje telesa z zamrzovanjem maščobnih celic.

- Brez kirurške igle!

- Že več kot 5 milijonov opravljenih posegov!

- FDA potrjena metoda!

- Najmanj 25 %, pa tudi 40 % zmanjšanje maščob!

Medart
Rezultati prej in potem. (Foto: Estetika Medart)

Ali CoolSculpting boli?

Na mesto, kjer se izvaja postopek, nanesejo poseben gel, ki ublaži nelagodje. Vakuum, ki ga ustvarja aplikator, lahko sprva posameznik, na katerem izvajajo postopek, občuti kot vlečenje ali blago ščipanje. Nato izvedejo ohladitev, ki traja približno 10 minut, potem pa področje izvajanja postane odrevenelo in ga oseba ne čuti. Mnoge stranke med postopkom berejo, pregledujejo e-pošto ali celo zadremajo. Večina se neposredno po postopku vrne k vsakodnevnim aktivnostim.

Kaj pa, če se spet zredim?

Pozitivni učinki postopka CoolSculpting in zadovoljstvo s svojim videzom so običajno spodbuda za še boljšo skrb za svoje telo. Če se zgodi, da ponovno pridobite več teže, se bo le-ta bolj enakomerno razporedila po vsem telesu in ne le na področju izvajanja postopka.

Sponzorirana vsebina

 

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave