19.12.2018
LJ
/ -4°
Rdeče vino Kako alkohol vpliva na žensko telo? Zgaga Vas peče zgaga? Težave ne gre jemati zlahka Analiza obraza Neverjetno, kaj o vašem zdravju razkriva pogled v oči Emma Woodhouse Mati preživela dva tedna z mrtvim otrokom

27-letnica pred smrtjo na Facebooku delila pretresljivo sporočilo

Avstralka Holly Butcher je pri 27 letih umrla zaradi Ewingovega sarkoma, redke oblike raka v kosteh. Na Facebooku je delila pretresljivo sporočilo. Delimo nekaj odlomkov, ki bi jih morali vsi prebrati, da bi se začeli zavedati, da premnogokrat po nepotrebnem zapravljamo naše dragoceno življenje.

Holly
Holly Butcher (Foto: Facebook)

Nenavadno je pri 26 letih ugotoviti, da boš umrl, in to sprejeti, pripoveduje Holly Butcher v sporočilu, ki ga je na Facebooku objavila pred svojo smrtjo. To je nekaj, o čemer sicer pri teh letih ne razmišljaš. "Dnevi gredo mimo in pričakuješ, da bo tako še dolgo."

Delimo še nekaj odlomkov iz sporočila, ki kažejo, kako pogosto šele pred smrtjo spoznamo, kaj je zares pomembno.

"Življenje je krhko, dragoceno, nepredvidljivo. Vsak dan je darilo, ne pravica. Zdaj sem stara 27. Nočem oditi. Rada imam življenje. Srečna sem. Toda to, kar se mi dogaja, ni nekaj, kar bi lahko nadzorovala."

"Rada bi, da ljudje nehajo toliko skrbeti o majhnih, nepomembnih stvareh, ki jim povzročajo stres."

"Tisti, ki se zaradi takih stvari ves čas pritožujete, pomislite, da se nekdo spopada z resnično težavo. Bodite veseli, da je vaša majhna, in se ne ukvarjajte preveč z njo. Lahko poveste, da vas nekaj moti, toda zakaj bi o tem kar naprej razpravljali in slabšali dneve tudi ljudem okrog vas?"

"Lahko, da je bil danes zjutraj promet grozen. Lahko, da ste zaradi otrok slabo spali. Ali pa vas je frizer preveč postrigel. Vaše prsi so premajhne, na zadnjici imate celulit in vaš trebuh ni raven. Pozabite na vse to. Prisežem, da o tem ne boste razmišljali, ko bo vaš čas, da se poslovite."

"Ljudje se pritožujejo, kako grozno je bilo v službi ali kako težko je telovaditi. Bodite hvaležni, da vam vaše telo omogoča, da greste v službo in telovadite."

"Ljudje, manj se pritožujte! In več si pomagajte."

"Nenavadno je pomisliti, da imaš pred smrtjo še vedno denar, ki bi ga lahko zapravil. To ni čas, ko si želiš česa materialnega, kot je nova obleka. Zakaj se nam zdi v življenju vredno toliko denarja zapraviti za neka nova oblačila in predmete?"

"To leto smo se z družino dogovorili, da si za božič ne bomo izmenjali daril. Bilo je prijetneje, saj nismo imeli stresa, ki ga prinese nakupovanje daril. Namesto tega smo se potrudili in si nekaj lepega napisali."

"Denar raje porabite za izkustva."

"Pojdite zdaj na tisti izlet na plažo, ki ga ves čas odlašate."

"Pojdite v naravo. Uživajte in bodite v trenutku, namesto da vse poskušate ujeti v objektiv fotoaparata. Življenje ni fotografiranje. Uživajte v trenutku, namesto da bi tega kazali vsem ostalim."

"Še eno retorično vprašanje: so vse ure, ki jih porabite za ličenje in urejanje pričeske, tega vredne ali bi bilo bolje, če bi počeli kaj drugega?"

"Vstanite zgodaj, glejte sončni vzhod in poslušajte ptice."

"Pogovarjajte se s prijatelji."

"Potujte, če si želite, če ne – ne potujte."

"Delajte, da boste živeli – ne živite, da bi delali."

"Delajte to, kar vas osrečuje."

"Pojejte torto brez slabe vesti."

"Recite ne stvarem, ki jih ne želite narediti."

"Ne mislite, da morate živeti tako, kot drugi mislijo, da vas bo osrečilo. Morda želite čisto povprečno življenje, in to je povsem v redu."

"Zapomnite si tudi, da vse, kar vas onesrečuje, lahko spremenite. Naj bo to služba ali ljubezen ali kar koli drugega. Imejte pogum, da to spremenite. Ne veste, koliko časa imate na Zemlji, zato ga ne porabljajte tako, da ste nesrečni."

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Komentarjev: 13
ni_mi_vse_eno 13.01.2018 12:20:23
Mi nismo naše telo. Naše telo umre, ampak mi nikoli ne umremo. Vsako noč zapustimo to simulacijo in gremo drugam izkušat drugačne zadeve in ko se zjutraj zbudimo, pozabimo v 5 min kaj je bilo. Tudi znanost iz različnih smeri spoznava, da mi nikoli ne umremo. Če vas zanima, google dr. Brian Weiss, dr. Ian Stevenson, celo fizik dr. Tom Campbell.
 
olaf45 13.01.2018 09:07:55
Vso to njeno razmisljanje se porodi vsakemu ki ne vidi izhoda!Zakaj se tako razmisljanje ne pojavi. prej?Pomislite kako hudo je sele ko te osramoti soneclovek,ki te tako osramoti z lazmi in izprijenimi dejanji da dvignes roko nad sebe!Njej je to dolocila usoda katera nas caka vse!verjemite mi hujse od smrti so lazi podtikanja s katerimi te prizadene so"clovek"!!!!!!
exyu 13.01.2018 13:04:17
usoda ne obstaja, ni naključij, kozmos je tako natančen inštrument da človek niti z kvantnim računalnikom, kateri računa tudi astralno (Qubit) ne bo dojel urejenost, preciznost tega stvarstva!!! Ljudje BOŽJI vse je fizika, zakonitosti, frekvenca... NI MAGIJE; UROKOV, NAKLUČIJ, USODE, VOODO ko boste to dojeli bo dočakati smrt blaženost in jo sprejeli z odprtimi rokami, ker je le prehod v drugo dimenzijo
 
exyu 13.01.2018 00:25:01
vse te besede so že tako oguljene kot beseda LJUBEZEN, težko je temu verjeti, če se spomniš tik pred smrtjo kaj vse si pozabil. Verjamem pa da vsak v življenju pride do nekakšne izobrazbe, šteje le peklenska pot, tista obrodi največ razsvetljenja, bolj ko se očistimo na tem svetu lažje nam bo na onem. Sam pa vem nekaj, tudi smrt si je potrebno še kako zaslužiti, nekateri umrejo hipoma, drugi več mesecev, več let, nekateri umirajo celo življenje, le čemu-kako-zakaj...??? Mogoče ste kdaj gledali film ˝PESEM PTIC TRNOVK˝, le kaj bi to pomenilo
dongy 12.01.2018 17:49:26
Izkustvo...jebentiš smo mednarodni
 
SEJBOBOL 12.01.2018 17:03:11
Kdot tega še ne ve kar v šolo nazaj ....
 
Vig1 12.01.2018 16:48:19
Kljub vsemu pa 800.000 ljudi vsako leto naredi samomor. Sicer pa glede na to da je naše vesolje staro okoli 14 milijard let, je 27 ali 72 let praktično isto. Za bežni trenutek smo tukaj in že nas ne bo več.
olaf45 13.01.2018 15:12:22
Ja sam je ta bezni trenutek za nas dolg!
 
olafur 12.01.2018 14:49:49
Mislim, da so mi njene misli še malo bolj odprle oči s katerimi gledam na svoje življenje.
 
hladnajesen 12.01.2018 14:33:03
To je res tragično, da umreš pri komaj 27. letih! Ko komaj začneš živeti, pa se že moraš posloviti s tega sveta. Po drugi strani pa je ogromno starih ljudi, ki trpijo in bi radi zapustili ta svet. Vendar morajo čakati, da bo prišla tudi za njih zadnja ura.
 
Anna77 12.01.2018 14:31:28
kako prav ima...
 
kekče 12.01.2018 10:54:21
No vse to kar je napisala to sm jst..točn tko razmišljam in življenje je res lepo..samo enga imamo in dejmo tega živet
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave