21.05.2018
LJ
24° / 12°
Zdrava hrana - 3 Trik, s katerim lahko uravnate svoj krvni sladkor Seks Še en razlog za več spolnosti Tudi možgani se starajo
Tudi možgani se starajo
Kraljica Elizabeta Tako se živi kot kraljica!
18.05.2018, 08:25 / K.B.

Bil je rak ... Par, ki se je leta trudi zanositi, je izvedel grozljivo novico, da se njun 14-mesečni dojenček spopada z redkim možganskim rakom, ki v ZDA prizadene le okoli 30 otrok na leto.

Novice

 • 17.05.2018, 15:31

  Laura Hawkes ve, kako hudo je, če te okolica sodi po tvojem videzu. Rodila se je z razcepljeno ustnico ter nebom, kar se imenuje tudi začja ustnica in volčje žrelo. Ko je bila otrok  ji je bilo težko razumeti, zakaj je ne morejo ljudje enostavno sprejeti, četudi je videti malo drugače.

 • 16.05.2018, 12:12

  18-letna deklica Salibunnisa se spopada z ogromnim tumorjem na obrazu, zaradi katerega lahko umre. Še več, zaradi njega je izgubila tudi svojega očeta, saj se je tako sramoval svoje hčerke, da jo je preprosto zapustil. Vse, kar si Salibunnisa želi je, da bi ji z operacijo odstranili velik tumor, pa čeprav bi med posegom lahko umrla.

 • 16.05.2018, 07:55

  Rak jajčnikov sicer ni najpogostejši rak, ki prizadene ženske. Zavzema približno tri odstotke vseh rakov in pred njim je s šestimi odstotki še en rak rodil, in sicer rak materničnega telesa. A v nasprotju s tem, ki se pokaže s krvavitvijo, pri raku jajčnikov običajno dolgo časa ni nobenih znakov, ki bi žensko opozorili, da mora k zdravniku.

 • 14.05.2018, 14:00

  Zadnji dve leti je 52-letna Kendra Jackson iz Nebraske mislila, da se le spopada s hudim prehladom. A kmalu se je izkazalo, da ji iz nosu ne teče izcedek, ki je posledica prehlada, a možganska tekočina.

 • 11.05.2018, 15:58

  ''Ne vem več, kakšen je občutek, ko nisi v bolečinah,'' pove 24-letna Shardai Cousino, ki se že od rojstva bori z redko kožno boleznijo imenovano bulozna epidermoliza. Njena koža je krhka kot metuljeva krila in lahko že ob rahlem dotiku poči in zakrvavi. Prav zato bolnikom s to boleznijo pravijo 'metuljčki'.

 • 10.05.2018, 15:20

  Srčno-žilne bolezni, kot so povišan krvni tlak, srčno popuščanje, srčni infarkt, možganska kap in periferne žilne bolezni, so med najpogostejšimi razlogi prezgodnjih smrti v Evropi. Zato ni nenavadno, da molekulo resveratrola imenujejo tudi molekulo prihodnosti, saj je med najbolj učinkovitimi sredstvi za ohranjaje zdravja srca in ožilja.

 • 09.05.2018, 11:19

  23-letni Mikayli Vacher so zdravniki kar pet let govorili, da se spopada z depresijo. Kasneje pa so odkrili, da ima v resnici limsko boreliozo - bolezen, ki jo prenašajo klopi. Sedaj je na odvajanju od antidepresivov in se spopada s hudimi odtegnitvenimi simptomi.

 • 08.05.2018, 07:00

  "Kar eden od treh se bo po 55. letu spopadel s srčnim popuščanjem. Gre torej za bolezen, ki je izredno pogosta pa tudi izredno obremenjujoča," pove prim. Matija Cevc, dr. med. Ta precej huda bolezen se lahko pojavi tudi prej, po 40. letu. Najpogostejši znaki so otečene noge, občutek težke sape ponoči in utrujenost. Kot je povedal prof. dr. Bojan Vrtovec, dr. med., pa je izredno pomembno, da se odkrije in začne čim prej zdraviti.

 • 03.05.2018, 10:39

  Strokovnjaki z Univerze Lancaster so za The Independent pokazali razliko med možgani zdravega človeka in možgani človeka z Alzheimerjevo boleznijo. Gre za bolezen sodobnega časa, s katero se spopada vse več ljudi. Prav zato je pomembno, da jo čim bolje razumemo.

 • 02.05.2018, 18:46

  Pred skoraj desetletjem so zdravniki takrat 18-letnemu športniku Chrisu Nortonu povedali, da najverjetneje ne bo nikoli več hodil. Življenje se mu je obrnilo na glavo in mislil je, da ne bo nikoli več našel ljubezni. A nato je prišla Emily Summers.

 • 17.05.2018, 10:07

  73-letni oče Meghan Markle je prejšnji teden utrpel srčni infarkt in prestal zahtevno operacijo srca. Čeprav si je to nadvse želel, ne bo mogel pospremiti svoje hčere do oltarja. Zagotovo si je to močno želela tudi Meghan Markle, a kot kaže, je njegovo stanje še vedno prešibko. Preverite, kakšno operacijo je prestal.

 • 16.05.2018, 07:55

  “Pred natanko dvema letoma sem izvedela za to diagnozo,” začne svojo izkušnjo z rakom jajčnikov pripovedovati Vesna Bregar iz Radeč. Svet se ji je sesul jutro, preden so se z družino čez vikend odpeljali na morje. “In zgodilo se je povsem nepričakovano, brez kakršnih koli znakov, da bi se kaj takega lahko zgodilo.”

 • 15.05.2018, 12:59

  Ameriška prva dama Melania Trump je prestala operacijo na ledvicah v bolnišnici v Washingtonu. V bolnišnici se je znašla zaradi težav z ledvicami, zaradi česar so ji opravili embolizacijo ledvice zaradi benignega stanja. Poseg je bil uspešen, Melania pa že dobro okreva. Preverite, za kakšen poseg gre.

 • 14.05.2018, 10:03

  ''Nihče ne bi smel rotiti za svoje življenje,'' je v solzah za ameriški CNN dejala 38-letna Erika Zak, ki ji je zdravstvena zavarovalnica večkrat odrekla presaditev jeter - operacijo, ki ji lahko reši življenje. Mati enega otroka je bila tako obupana, da je preko medijev rotila, naj ji zavarovalnica krije stroške operacije, saj je bila to njena edina možnost za preživetje.

 • 10.05.2018, 11:20

  Radi pijete kavo? Tu je nekaj pozitivnih učinkov kofeina, zaradi katerih boste kavo lahko pili še bolj z užitkom in popolnoma brez slabe vesti. Kljub vsemu pri vsaki stvari velja, da je najboljša zdrava mera, zato strokovnjaki svetujejo, da na dan spijete največ tri skodelice kave.

 • 10.05.2018, 09:29

  Na spletu se je pojavil šokanten videoposnetek, ki razkriva, kako natanko prekomerno pitje alkohola uniči naša jetra in poveča tveganje za prezgodnjo smrt. V posnetku zdravnik pokaže zdrava jetra in obolela jetra. Razlika je očitna.

 • 09.05.2018, 08:55

  S pomočjo spletnega kalkulatorja lahko sedaj odkrijete, kako veliko tveganje za razvoj pljučnega raka imate v naslednjih 6 in 16 letih. Za rakom pljuč vsako leto v Sloveniji zboli okoli 1300 ljudi, več kot 1000 pa jih zaradi te bolezni v Sloveniji vsako leto tudi umre.

 • 04.05.2018, 09:09

  Kar 20 kirurgov je bilo v operacijski sobi, ko so 38-letni pacientki odstranili 60-kilogramski tumor jajčnikov, ki se je razvil na njenem trebuhu. Tumor je vsak teden zrasel za 5 kilogramov, zaradi velike teže pa nesrečna paceintka ni mogla več hoditi in jesti, saj je stisnil tudi njena prebavila.

 • 03.05.2018, 12:53

  13-letna Vedika Gupta iz Indije se spopada s hudo kožno bolezijo, imenovano ihtioza, zaradi katere večino časa preživi v svoji sobi v bolečinah. Kljub temu da je obiskala že številne zdravnike, ji ti ne znajo pomagati. A žarek upanja ostaja.

 • 03.05.2018, 08:08

  Česen je že tisočletja poznan kot zdravilna začimba in rečemo mu tudi naravni antibiotik. A novo odkritje Univerze Nottingham je pokazalo, da ne deluje le protibakterijsko, ampak lahko zmanjša celo tveganje za raka, bolezni srca in ožilja in sladkorno bolezen tipa 2.

Iskanje po vsebini

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Ne prezrite

Anketa

Tek

Kakšna je vaša najljubša oblika rekreacije?

Uporabne povezave