21.05.2018
LJ
24° / 12°
Zdrava hrana - 3 Trik, s katerim lahko uravnate svoj krvni sladkor Seks Še en razlog za več spolnosti Tudi možgani se starajo
Tudi možgani se starajo
Kraljica Elizabeta Tako se živi kot kraljica!
21.05.2018, 09:15 / K.B.

33-letni princ Harry je obrisal solzo z lica v zadnjih taktih materine najljubše himne, ki jo je zapel zbor na njegovi poroki in so jo pred dvajsetimi leti zapeli tudi na njenem pogrebu.

Novice

 • 16.05.2018, 09:58

  17-letna Willow Smith je v zadnji spletni oddaji Red Table Talk razkrila, da se je pri desetih letih rezala po rokah, da bi ublažila čustvene bolečine. S tem pa popolnoma šokirala svojo mater Jado Pinkett Smith, ki se ji niti sanjalo ni, da se je kaj takega dogajalo.

 • 07.05.2018, 08:12

  Nobena skrivnost ni, da imajo odnosi svoje vzpone in padce, a včasih obstajajo nekateri opozorilni znaki, da je vaš partnerski odnos disfunkcionalen in ga je bolje zapustiti. Več o znakih, ki kažejo na to, je na spletni strani FEMAIL pisal psihoterapevt Gad Krebs.

 • 13.04.2018, 12:40

  Na stres bi morali gledati kot na nekaj, kar nam v življenju pomaga. Ne pa kot na nekaj, kar nam le škodi. Takšen odnos do stresa so psihologi z univerze Stanford povezali z boljšim počutjem in celo večjo produktivnostjo. Če smo sproščeni, namesto zaskrbljeni lažje in boljše delamo.

 • 27.03.2018, 08:13

  Obsesivno-kompulzivno motnjo je mogoče premagati ter zaživeti srečneje. Z Aleksandro P. Meško, specialistko klinične psihologije, smo se pogovarjali, kako sprejeti neprijetne, obsesivne misli in kako se znebiti kompulzij, fizičnih postopkov, ki smo jih razvili, da bi zmanjšali občutek tesnobe, ki se pojavi ob misli, ki nam ni všeč.

 • 13.03.2018, 07:36

  Kaj so anksiozne motnje? Kdaj nam strah in tesnoba pomagata, kdaj nas ovirata? Zakaj se v resnici pojavljajo napadi panike? In kaj storiti, če obsesivno preverjamo, ali smo izključili štedilnik? O vsem tem smo se pogovarjali s psihiatrinjo prof. dr. Mojco Zvezdano Dernovšek, dr. med., spec. psihiatrije.

 • 02.03.2018, 12:30

  Prehrana, ki vsebuje veliko sadja, zelenjave ter polnozrnatih žit, za več kot 10 odstotkov zmanjša tveganje za depresijo pa tudi pojav drugih duševnih motenj. Tveganje pa se poveča, če uživate predelana živila in sladkor ter sladkane pijače, je pokazala ameriška študija.

 • 26.02.2018, 08:10

  ''Antidepresivi niso neučinkoviti ali teorija zarote – v resnici delujejo,'' je ob zadnji študiji Univerze Oxford, ki je pokazala, da antidepresivi v resnici delujejo, zapisal časopis The Guardian. A mnogi se s tem ne strinjajo. Preverite, zakaj je resnica o antidepresivih veliko bolj večplastna.

 • 23.02.2018, 12:43

  Biti v dolgoletnem razmerju in ohraniti iskrico v njem, je težka naloga. A ne nemogoča. Tu je nekaj stvari, zaradi katerih se ljudje vedno znova in znova zaljubljajo v svojega partnerja.

 • 19.01.2018, 12:45

  Leta 1938 so začeli na univerzi Harvard spremljati 268 študentov. Intervjuvali so družine, iz katerih so izšli, imeli dostop do vseh zdravstvenih kartotek, kasneje so spremljali tudi družine, ki so si jih ustvarili. Obilica podatkov je pokazala, kaj so imeli skupnega tisti, ki so bili srečni in dlje časa zdravi.

 • 08.01.2018, 10:31

  Avstralska medicinska sestra in svetovalka, ki se ukvarja s paliativno oskrbo pacientov, je razkrila, katera so največja tri obžalovanja ljudi na smrtni postelji. Del njene terapije je namreč tudi pogovor o tem, kaj bi spremenili, kaj obžalujejo in kaj bi lahko storili bolje.

 • 15.05.2018, 08:00

  Naši možgani razmišljajo tako takrat, ko si mi to želimo, kot tudi takrat, ko bi raje, da nas kakšne misli pustijo pri miru. In to je treba sprejeti. Naši možgani pač razmišljajo. To je njihovo delo. Toda kako kljub temu narediti svoje življenje prijetnejše?

 • 03.05.2018, 08:06

  Vsak odnos je dinamičen, se spreminja. Odraža okoliščine, ki jim je izpostavljen, vse padce in vzpone. In najbolj zdrav odnos imajo pari, ki vsake toliko zavestno premislijo, kaj se dogaja tako z njimi kot s partnerjem ter s tem, kar si delita.

 • 03.04.2018, 08:03

  Če prenehate telovaditi, se lahko depresija poslabša v samo treh dneh, je pokazala avstralska študija, ki je raziskovala, kako gibanje vpliva na to bolezen. Že prej so študije pokazale, da lahko telovadba pomaga bolnikom. Niso pa še preverili, kaj se zgodi, če jo ti opustijo.

 • 22.03.2018, 08:01

  Se vam kar naprej vsiljujejo neprijetne misli? Ali obsesivno umivate roke ali preverjate, ali ste ugasnili vse luči in naprave v svojem domu, ali ste zaklenili vrata? Ko to začne človeku jemati toliko časa in energije, da začne zmanjševati kakovost njegovega življenja, govorimo o obsesivno-kompulzivni motnji, razlaga Aleksandra P. Meško, specialistka klinične psihologije.

 • 08.03.2018, 07:50

  V dolgoletnem razmerju se lahko partnerja, če ne skrbita za dober odnos in če si ne vzameta dovolj časa drug za drugega, počasi oddaljita. Ste tudi vi v dolgoletnem odnosu in se sprašujete, ali se vam je to zgodilo? Tu je 7 majhnih stvari, ki kažejo na to, da je vašemu partnerju kljub vsemu še vedno veliko do vas.

 • 02.03.2018, 08:01

  Če si po službi ali čez vikend želite le počitka ter ste nato kljub dvodnevnem poležavanju utrujeni še v ponedeljek, je to znak za alarm, pravi psihiatrinja prof. dr. Mojca Zvezdana Dernovšek, dr. med., spec. psihiatrije. Pogovarjali smo se, kdaj je stres normalen, kdaj pa ga je preveč. In kdaj nam zaradi stresa pripada tudi bolniška.

 • 06.03.2017, 08:08

  Panični napadi so, podobno kot anksioznost ter depresija, eden od najpogostejših psiholoskih pojavov, s katerimi se srečujemo v terapevtskem okolju. Anksioznost in panični napadi gredo z roko v roki. Predvsem to velja za socialno anksioznost, pri kateri so panični napadi dokaj specifični.

 • 15.02.2018, 08:09

  Se sprašujete, ali je vaš trenutni partner vreden vašega zaupanja in ali bi se z njim spustili v partnerski odnos ali ne? Potem preverite, katere lastnosti moškega so tiste, ki kažejo na to, da ste z moškim, ki ga je vredno obdržati.

 • 12.01.2018, 13:06

  ''Zdelo se je, da je odnos čudovit in še nikoli v življenju nisem bila tako zaljubljena. Nato pa se je zgodilo. Bil je razhod, ki je bil zame popolnoma nepričakovan,'' za mindbodygreen.com piše Američanka Michelle D’Avella. ''Razhod, ki je povzročil tako hudo bolečino, da sem se je preprosto želela le znebiti. In sem se je.''

 • 04.01.2018, 08:11

  Nekomu podariti svoje srce je zagotovo pogumna stvar, a to ne pomeni, da zagotavlja srečo. Tu so 4 napake, ki se jim moramo izogniti, da ne bi uničili našega partnerskega odnosa.

Iskanje po vsebini

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Ne prezrite

Anketa

Tek

Kakšna je vaša najljubša oblika rekreacije?

Uporabne povezave