19.12.2018
LJ
/ -4°
Rdeče vino Kako alkohol vpliva na žensko telo? Zgaga Vas peče zgaga? Težave ne gre jemati zlahka Analiza obraza Neverjetno, kaj o vašem zdravju razkriva pogled v oči Emma Woodhouse Mati preživela dva tedna z mrtvim otrokom
05.12.2018, 13:07 / Lina Eržen

Imela je 45 let, ko so ji po naključju odkrili osteopenijo. To je predhodnica osteoporoze, ko je gostota kosti že manjša. Dobila je zdravila, ki so preprečevala nadaljnje izgubljanje kostne mase, a jih je nekega dne nehala jemati. To napako je ponovila celo dvakrat. Drugič se je končalo tako, da se ji je brez kakršnega koli padca ali dviganja težkega bremena zlomilo šest vretenc.

Novice

 • 26.11.2018, 07:57

  Ženske, ki uživajo veliko sadja in zelenjave, imajo več možnosti, da jim menopavza povzroča manj preglavic. To je pokazala študija, ki je odkrila, da imajo po drugi strani več preglavic ženske, ki posegajo po nezdravih maščobah, sladkorju, nezdravih prigrizkih. Prehranjujte se torej bolj zdravo in imele boste manj težav.

 • 17.10.2018, 13:49

  Žalost, ki se pojavi ob izgubi ljubljene osebe, je nepopisna. Pojavi se lahko žalost, razočaranje, jeza, občutek krivde, zaskrbljenosti in še bi lahko naštevali. Gre za skupek različnih čustev, ki so za bližnje lahko izjemno težka. A pomembno je, da se zavedate, da je to normalno in da je žalost normalen del žalovanja za preminulo ljubljeno osebo.

 • 02.10.2018, 13:54

  Vsak dan se sprehodite 35 minut. Ta preprosta, poceni, vsem dostopna navada varuje možgane in močno zmanjša tveganje za hudo kap. Švedska študija starostnikov, ki jih je zadela ta nadloga, je pokazala, da so imeli tisti, ki so redno hodili, v primerjavi s tistimi, ki niso, kar dvakrat več možnosti, da je bila njihova kap blažja.

 • 27.09.2018, 09:01

  Uživanje mediteranske prehrane, ki vključuje veliko rib, sadja, zelenjave in oreščkov lahko za tretjino zmanjša tveganje za depresijo, je pokazala zadnja raziskava Univerze College London.

 • 02.11.2018, 08:06

  Če imate v krvi dovolj omega-3 maščobnih kislin, imate več možnosti, da se postarate brez zdravstvenih težav. Tega pa si želimo vsi, kajne? Da bi na starost lahko skrbeli zase ter bili še naprej aktivni ter da bi s polno žlico uživali življenje. Zdrava hrana je eden od načinov, kako to lahko dosežemo.

 • 11.10.2018, 13:00

  Ženske, ki uživajo mediteransko prehrano, imajo v primerjavi s tistimi, ki se tako ne prehranjujejo, kar za 22 odstotkov manjše tveganje, da jih v življenju prizadene možganska ali srčna kap. Uživajte torej več olivnega olja, zelenjave, rib, polnovrednih žit ...

 • 27.09.2018, 10:32

  Rak debelega črevesa je tretji najpogostejši rak v Sloveniji in za njim vsako leto zboli približno 350 moških in 300 žensk. Kri v blatu je eden najpogostejših znakov, ki kažejo raka na debelem črevesu, lahko pa seveda tudi na manj nevarne težave, kot so hemeroidi ali počena žilica v prebavilih. A strokovnjaki so odkrili, da lahko že z enim samim ukrepom močno zmanjšamo tveganje za razvoj raka debelega črevesa.

Iskanje po vsebini

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave