21.09.2018
LJ
28° / 13°
Možgani Nevrolog svetuje, kako upočasnimo staranje Telefon Kaj se zgodi, ko ves čas gledate v telefon? Česen Naturopatski nasveti za lažji prehod v jesen Vitiligo 'Mislil sem, da je moja koža prekletstvo, sedaj vem, da je dar'
20.09.2018, 08:10 / Lina Eržen

Če eno aktivnost zelo vztrajno delamo, se bodo povezave v možganih, ki so potrebne, da lahko to aktivnost opravljamo, obdržale, pravi nevrolog prof. dr. Zvezdan Pirtošek. Prav tako bodo tudi v starosti nastale nove povezave, če bomo nekaj vztrajno vadili. Medicina je v zadnjih desetletjih odkrila, da sploh ni treba, da je starost nekaj žalostnega in neželenega.

Novice

 • 19.09.2018, 10:46

  Vas skrbi, da boste postali vse bolj pozabljivi? Da vaši možgani ne bodo več tako sposobni kot nekoč? Zadnje študije kažejo, da svoje možgane lahko ohranite mlade. In če ste najprej pomislili na reševanje zapletenih ugank in križank, raziskave kažejo, da v resnici najbolj pomaga telovadba.

 • 05.09.2018, 13:59

  Težave pri uriniranju in praznenju mehurja so pri moških pogosto povezane s prostato. Že prve opozorilne znake, ki se pri moških nad 50 let pojavijo pri uriniranju, je treba jemati resno in obiskati zdravnika. Šele ko zdravnik določi, da gre za nenevarno povečanje prostate in izključi možnost raka prostate, si lahko pomagate sami.

 • 27.08.2018, 16:24

  Naj najprej pojasnimo, da holesterol sam po sebi ni nič slabega. Imamo ga vsi ljudje in brez njega ne bi mogli živeti. Proizvajajo ga naša jetra in nekaj ga zaužijemo s hrano. A težava se pojavi, ko imamo naenkrat preveč tako imenovanega LDL holesterola. Ta pa lahko maši žile in ko ga je preveč, je treba ukrepati in to preprečiti.

 • 21.08.2018, 19:58

  90 odstotkov srčnih infarktov je posledica dejavnikov tveganja, ki bi jih lahko preprečili. Med njimi je tudi nezdrava prehrana. Eden najpomembnejših ukrepov, če želite ohraniti zdravo srce, je, da izboljšate svojo prehrano. Predstavljamo vam 10 najbolj zdravih živil za vaše srce.

 • 13.09.2018, 08:00

  Demence so bolezni starostnikov, najpogostejša izmed njih je Alzheimerjeva bolezen. Ta predstavlja eno največjih tveganj za starejše ljudi. Danes po svetu z demenco živi okoli 47 milijonov ljudi. Ker se življenjska doba daljša, se lahko ta številka do leta 2050 celo potroji. Prav zato je pomembno, da vemo, kako lahko preprečimo demenco.

 • 31.08.2018, 07:58

  Previsok krvni tlak lahko sčasoma povzroči mnogo težav – od bolezni srca do bolezni ledvic. Zaradi tega vsekakor redno merite svoj tlak, da bi še pravočasno izvedeli, ali imate to težavo. Če pa vas že muči, upoštevajte navodila zdravnika. Jemljite zdravila, ki vam jih predpiše. Hkrati pa se lahko proti povišanemu tlaku borite še s prehrano.

 • 24.08.2018, 08:17

  Ste že kdaj opazili, da danes ne morete več jesti nekaterih živil, ki ste jih z lahkoto pojedli, ko ste bili mlajši. Ali pa da ima vaše telo drugačno reakcijo nanje in da se sedaj zredite, nekoč pa ste jih lahko zaužili povsem brez posledic. Naše telo ima v različnih obdobjih različne potrebe po hranilih. Preverite, kaj jesti v različnih življenjskih obdobjih.

Iskanje po vsebini

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Ne prezrite

Anketa

Gobe

Radi nabirate gobe?

Uporabne povezave