22.01.2019
LJ
/ -3°
Herpes Hitra pomoč, ko se pojavi herpes Jabolka Kaj moramo vedeti o ostankih pesticidov v hrani? Fitnes Ko med tekom začne boleti pod rebri Zaročenec Zaročenec jo je pustil tik pred poroko
18.01.2019, 12:05 / K.B.

Pri zdravih odraslih so stene krvnih žil tako močne, da tujki ne morejo doseči možganov. A ko se staramo, se stena krvnih žil slabi in žile postanejo bolj prepustne, kar omogoča beta amiloidnim in tau beljakovinam, da oblikujejo plake, ki uničujejo možganske nevrone in povzročajo kognitivni upad.

Novice

 • 11.01.2019, 10:38

  Telovadba trikrat tedensko ter zdrava prehrana lahko pri starostnikih kognitivno nazadovanje zaradi staranja ne le upočasnita, temveč celo popravita. Povrneta ga lahko celo na stanje izpred desetih let, je ugotovila študija ameriškega univerzitetnega kliničnega centra Duke.

 • 26.11.2018, 07:57

  Ženske, ki uživajo veliko sadja in zelenjave, imajo več možnosti, da jim menopavza povzroča manj preglavic. To je pokazala študija, ki je odkrila, da imajo po drugi strani več preglavic ženske, ki posegajo po nezdravih maščobah, sladkorju, nezdravih prigrizkih. Prehranjujte se torej bolj zdravo in imele boste manj težav.

 • 17.10.2018, 13:49

  Žalost, ki se pojavi ob izgubi ljubljene osebe, je nepopisna. Pojavi se lahko žalost, razočaranje, jeza, občutek krivde, zaskrbljenosti in še bi lahko naštevali. Gre za skupek različnih čustev, ki so za bližnje lahko izjemno težka. A pomembno je, da se zavedate, da je to normalno in da je žalost normalen del žalovanja za preminulo ljubljeno osebo.

 • 02.10.2018, 13:54

  Vsak dan se sprehodite 35 minut. Ta preprosta, poceni, vsem dostopna navada varuje možgane in močno zmanjša tveganje za hudo kap. Švedska študija starostnikov, ki jih je zadela ta nadloga, je pokazala, da so imeli tisti, ki so redno hodili, v primerjavi s tistimi, ki niso, kar dvakrat več možnosti, da je bila njihova kap blažja.

 • 05.12.2018, 13:07

  Imela je 45 let, ko so ji po naključju odkrili osteopenijo. To je predhodnica osteoporoze, ko je gostota kosti že manjša. Dobila je zdravila, ki so preprečevala nadaljnje izgubljanje kostne mase, a jih je nekega dne nehala jemati. To napako je ponovila celo dvakrat. Drugič se je končalo tako, da se ji je brez kakršnega koli padca ali dviganja težkega bremena zlomilo šest vretenc.

 • 02.11.2018, 08:06

  Če imate v krvi dovolj omega-3 maščobnih kislin, imate več možnosti, da se postarate brez zdravstvenih težav. Tega pa si želimo vsi, kajne? Da bi na starost lahko skrbeli zase ter bili še naprej aktivni ter da bi s polno žlico uživali življenje. Zdrava hrana je eden od načinov, kako to lahko dosežemo.

 • 11.10.2018, 13:00

  Ženske, ki uživajo mediteransko prehrano, imajo v primerjavi s tistimi, ki se tako ne prehranjujejo, kar za 22 odstotkov manjše tveganje, da jih v življenju prizadene možganska ali srčna kap. Uživajte torej več olivnega olja, zelenjave, rib, polnovrednih žit ...

Iskanje po vsebini

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

PEDIATRIJA - NEFROLOGIJA

Tadeja Hauptman

Tadeja Mantel Hauptman, dr. med.

DRUŽINSKA MEDICINA

Erika Brajnik - 1

Erika Brajnik

NATUROPATIJA

Petra Štrus

Petra Štrus, dr. med.

TERAPIJA Z ŽIVALMI

Andrej Sirnik

Andrej Sirnik, dipl.inž.rad.

RENTGENOLOGIJA IN RADIOLOGIJA

petra dovc - popovi zdravniki

Petra Dovč

FIZIOTERAPIJA

Jelena Berger

Jelena Berger, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Uroš Ahčan

Prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Jože Lavrinec

Jože Lavrinec

DIETETIKA

POPovi zdravniki 2012 - 49

Mag. Dragica Marta Sternad

MOTNJE HRANJENJA

dr. Metka Adamič

Mag. Metka Adamič, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Nataša Požar

Nataša Požar, dr. med.

ANESTEZIOLOGIJA

Štefan Spudič

Štefan Spudič, dr. med.

OTORINOLARINGOLOGIJA

Tanja Križaj

Tanja Križaj

NEVROFIZIOTERAPIJA

Tatjana Mezeg

Tatjana Mezeg

FIZIOTERAPIJA

Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

OFTALMOLOGIJA

Borut Žgavec, dermatovenerolog

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

DERMATOVENEROLOGIJA

Blaž Iskra

Blaž Iskra, dr. med.

TRAVMATOLOGIJA

Tatjana Puc Kous

Tatjana Puc Kous, dr. med.

GASTROENTEROLOGIJA

ksenija šelih martinec

Ksenija Šelih Martinec, dr. med.

GINEKOLOGIJA IN PORODNIŠTVO

Erik Vrabič

Prim. asist. Erik Vrabič, dr. med.

ESTETSKA IN PLASTIČNA KIRURGIJA

Ana Reiter

Maruska Reiter, dr. med.

AROMATERAPIJA

Ne prezrite

Anketa

Tek

Se še držite novoletnih zaobljub?

Uporabne povezave