20.11.2018
LJ
/ 1°
Prince Harry Tako princ Harry nadaljuje poslanstvo matere Socialna fobija Se bojite javnih govorov in nastopov? Zajtrk Naravno naredite nekaj za svojo prebavo Pljuča Po štirih letih kemoterapije odkril, da nima raka
Boštjan Meh

Boštjan Meh, dr. med.

Oftalmolog, ki zdravi očesne bolezni, se ukvarja z očesno kirurgijo, še posebej z operacijami sive mrene.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

Spuščena veka

Ključne besede: ptoza

Simptomi:

Deli telesa: OČI

Vprašanje: Pozdravljeni, pišem v imenu svoje mame. Na desnem očesu ji popušča živec, oko je zaprto nekje že za polovico. Ali obstajajo kakšne vaje, ki bi ta živec okrepile ali ji preostane samo operacija. Če je slednje rešitev me zanima kako ta postopek poteka, koliko časa traja ali je potrebno po posegu tudi kaj počivati in ali gre lahko domov še isti dan? Hvala in lep pozdrav!
Odgovor: Spoštovani, če vaše vprašanje prav razumem, gre pri vaši materi za spuščeno zgornjo veko. Takšno stanje zahteva terapijo, ko rob veke prekrije zenico in zaradi tega pomembno vpliva na vid. Vzroki za takšno stanje so lahko različni in prav tako je različna terapija. Vendar gre najpogosteje za starostno spuščeno zg. veko, ki jo je operativno možno korigirati. Potreben bo obisk pri oftalmologu, ki bo ocenil, če je operacija potrebna in gospo napotil v ustrezno inštitucijo, kjer boste potem, ko bodo natančno ocenili stanje, izvedeli ostale podrobnosti o operaciji in dolžini hospitalizacije. Lep pozdrav!
Boštjan Meh, dr. med., 27.03.2011

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave