22.01.2019
LJ
/ -3°
Herpes Hitra pomoč, ko se pojavi herpes Jabolka Kaj moramo vedeti o ostankih pesticidov v hrani? Fitnes Ko med tekom začne boleti pod rebri Zaročenec Zaročenec jo je pustil tik pred poroko
Miloš D. Pavlović

Prof. dr Miloš D. Pavlović, dr. med.

Dermatovenerolog, ki se ukvarja s kožnimi boleznimi in še posebej s kroničnim venskim popuščanjem v spodnjih okončinah.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

akne

Ključne besede: akne

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Spoštovani, stara sem 25 let in že od 12 leta bijem bitko z mozolji. Bila sem že pri različnih dermatologih;jemala vrsto antibiotikov, tudi Roacuttane;vendar se po določenem času mozolji spet vrnejo. Ker več nisem vedela;kako naj se težave lotim in ker imam sedaj že precej brazgotin,sem se odločila za vegeterijanstvo, poste, pitje zelene gline,več gibanja,zdrave prehrane itd. Prenehala sem tudi kadit.Teden po prakticiranju tega se mi je tudi po predelih,kjer prej nisem imela mozoljev,pojavilo ogromno malih mozoljčkov;ki jih je kozmetičarka poskušala odstraniti,vendar se jih je le še več pojavilo. Sedaj jih imam že več kot 4 mesece in nikakor nočejo izginit. Sedaj že približno leto dni jemljem kontracepcijske tablete,Yaz. Prosim svetujte mi;kaj naredit. Je možno,da se koža sedaj res čisti in da se bo čez čas(par mesecev)tudi sama ščistila sama od sebe?
Odgovor: Pozdravljeni! Mozolji se lahko ponovijo po zdravljenju. V tem primeru tudi zdravljenje ponovimo. V vašem primeru bi bilo najbolj smisleno čim prej zopet pričeti z zdravljenjem z izotretinoinom (roaccutane). Mozolji, z redkimi izjemami, bodo postopoma izzveneli ali jih boste enostavno obvladovali z lokalni terapijo. LP
Prof. dr Miloš D. Pavlović, dr. med., 24.10.2012

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Tek

Se še držite novoletnih zaobljub?

Uporabne povezave