22.09.2018
LJ
17° / 15°
Možgani Nevrolog svetuje, kako upočasnimo staranje Telefon Kaj se zgodi, ko ves čas gledate v telefon? Česen Naturopatski nasveti za lažji prehod v jesen Vitiligo 'Mislil sem, da je moja koža prekletstvo, sedaj vem, da je dar'
Miloš D. Pavlović

Prof. dr Miloš D. Pavlović, dr. med.

Dermatovenerolog, ki se ukvarja s kožnimi boleznimi in še posebej s kroničnim venskim popuščanjem v spodnjih okončinah.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

krčne žile

Ključne besede: krčne žile

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Spoštovani, stara sem 24 let in imam krčne žile. Vem, da je gibanje zelo priporočljivo, vendar se mi pri teku in intenzivni aerobiki le te še bolj izbočijo in včasih celo bolijo. Ko brskam po internetu o tej temi je vsako mnenje drugačno, zato se obračam še na vas. Ali sta dolgoročno ta dva športa dobra za krčne žile ali ne? Hvala za odgovor!
Odgovor: Pozdravljeni! Zmerni tek in aerobika nista navzkriž s krčnimi žilami. Bolj intenzivne aktivnosti vendarle pojačajo pretok krvi skozi vene in dolgoročno slabšajo vensko popuščanje. Ne glede na vse je treba najprej opraviti ustrezen ultrazvočni pregled žil in ugotoviti kaj je z njimi narobe. Ker se večina teh motenj da učinkovito pozdraviti. LP
Prof. dr Miloš D. Pavlović, dr. med., 31.10.2012

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Gobe

Radi nabirate gobe?

Uporabne povezave