19.12.2018
LJ
/ -4°
Rdeče vino Kako alkohol vpliva na žensko telo? Zgaga Vas peče zgaga? Težave ne gre jemati zlahka Analiza obraza Neverjetno, kaj o vašem zdravju razkriva pogled v oči Emma Woodhouse Mati preživela dva tedna z mrtvim otrokom
Miloš D. Pavlović

Prof. dr Miloš D. Pavlović, dr. med.

Dermatovenerolog, ki se ukvarja s kožnimi boleznimi in še posebej s kroničnim venskim popuščanjem v spodnjih okončinah.

Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

Že odgovorjena vprašanja

furunkli

Ključne besede: furunkli

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Pozdravljeni, imam vprašanje glede furunklov. Stara sem 28 let in sem mi že 8 let na istem mestu na koži pojavljajo furunkli. (dva v ingvinalnem predelu in en notranji strani stegna). Večkrat so bile opravljene kirurške incizije, nazadnje so mi to odstanjevali celo pod splošno anestezijo. Vendar že teden po operaciji se je stanje ponovilo. Kirurg ki je opravil poseg, je dejal da v primeru ponovitve moram obiskat dermatologa. Sedaj že pol leta obiskujem dermatologa in jem Roaccutane. (prva dva meseca 10mg, tretji mesec 40mg). Stanje se ne izboljšuje, ostaja isto. Sedaj se obračam na vas, saj me zanima ali mi lahko na področju infektologije pomagate?
Odgovor: Pozdravljeni! Glede na opisane spremembe je treba preveriti ali ne gre za supurativni hidradenitis (ali imate slučajno podobne spremembe v pazduhaha, ali imate policistično bolezen jajčnikov...). V tem primeru Roaccutane ni preveč učinkovit ampak se zdravljenje začne s kombinacijo antibiotikov klindamicina in rifampicina. Če ni učinkovito, pa tudi če ni treba ginekološkega (hormonskega) zdravljenja, se opravi drugačen kirurški poseg (kiretaža tega dela). V vsakem primeru, obiščite še enkrat dermatologa. LP
Prof. dr Miloš D. Pavlović, dr. med., 06.11.2012

Vaša anonimnost in tajnost vaših podatkov sta zagotovljeni. Strokovnjaki si pridržujejo pravico, da na določena vprašanja (iz različnih razlogov) ne odgovorijo. Odgovori strokovnjakov so zgolj nasveti, ki temeljijo izključno na zastavljenem vprašanju in zato ne pomenijo in ne predstavljajo strokovno podane zdravniške diagnoze. Odgovori strokovnjakov ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Upoštevajte, da nekatere informacije s področja medicine lahko zastarajo.

 

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave