toksini v kuhinji

Preverite svojo kuhinjo, če imate v njej 'potencialne' strupe
Gastroenterolog s Harvarda opozarja na tri pogoste predmete v gospodinjstvu – plastične deske za rezanje, opraskane nelepljive ponve in dišeče sveče –, ki lahko resno škodujejo našemu zdravju zaradi sproščanja toksičnih snovi, kot so mikroplastika in "večne kemikalije".

Živila, po katerih boste dobili definiran trebuh
Avstralska nutricistka Bec Miller pravi, da je pri izgubi odvečnih kilogramov res tako, da se trebušne mišice ustvarja v kuhinji. Razkrila je šest različnih vrst hrane, ki jih morate vključiti v svoj jedilnik, če želite imeti vitko postavo in definiran trebuh.

Se lahko zaradi pogrevanja riža zastrupite?
Riž je priljubljeno živilo, ki si ga lahko hitro pripravimo in ga uporabimo kot prilogo k številnim jedem. Pogosto spremlja tudi omake in jedi v kitajski in indijski kuhinji. A včasih je težko pojesti ves riž, ki skuhamo, zato ga pospravimo nazaj v hladilnik in ga znova pogrejemo naslednji dan. A britanska nutricistka je opozorila, naj kuhanega riža ne hranimo v hladilniku več kot 24 ur.