Vizita.si
image (28)
Novice

Si boste še kdaj privoščili hamburger?

S.P.
12. 10. 2012 15.50
21

Šele 3-letni Thomas Miller je moral prestati kar 12 zapletenih operacij, potem ko je nevarna bakterija zastrupila njegovo kri ter poškodovala vse pomembnejše organe v telesu. In vse to zaradi enega samega okusnega govejega obroka.

Šele 3-letni Thomas Miller se je moral zaradi okusnega govejega obroka skoraj posloviti od življenja. Kmalu po zaužitju hamburgerja mu je namreč postalo tako slabo, da ga je družina morala nemudoma odpeljati v bolnišnico. Tam pa se je njegova bitka za življenje šele dodobra začela. “Sploh nismo vedeli, kaj se dogaja. Že naslednji dan so ga poslali na operacijo, ki pa je stanje nekako še poslabšala. Prebudil se je popolnoma paraliziran, sčasoma pa smo ugotovili, da se ne odzivajo niti njegove zenice. Najin sin je brez podanega razloga nenadoma oslepel,“ se spominjata obupana starša.

Obširne raziskave so vendarle pokazale na okužbo z bakterijo E.coli, ki je močno prizadela njegov krvni obtok in sprožila nevarno infekcijo. Življenje ubogega malčka se je kmalu spremenilo v pravi pekel. Odpovedovati so mu začele ledvice ter jetra, nevarna bakterija pa se je hitro razširila tudi na predel njegovih možganov. “Najhuje ga je bilo opazovati. Na koži se je sprožila alergična reakcija, ki si je nikoli več ne želim priklicati v spomin. Neznanec bi si mislil, da je bil ubožec močno opečen v hudem požaru,“ nadaljuje njegova mati. Upanja ni bilo veliko.

Malček se je moral kar dolgih 13 mesecev hrabro boriti za svoje življenje, medtem pa je prestal kar 12 izredno zapletenih, a na srečo uspešno izpeljanih operacij. Do danes je uspel že popolnoma okrevati in živi normalno življenje, v zgodovino pa se je zapisal kot eden izmed nekaj ljudi na svetu, ki so tovrstno okužbo sploh uspeli premagati.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
Ko gre ravno za e-coli, resnica je povsem drugačna, kot se jo ves prikazuje, ta bakterija ni nekje zunaj, ampak je normalen in naraven del človeške črevesne mikroflore, do napačnega ali nenaravnega odziva bakterije E-coli pride zaradi napačne hrane ali snovi v njih. Podobno je z drugimi bakterijami, pa tudi virusi, ki v svoji resnični naravi to niso. Farmacija v lastnem interesu take zadeve razlaga in tolmači po svoje (iskanj povzročitelja nečesa zunaj telesa, za nekaj da, za drugo ne) in to znanje se učijo zdravniki. Seveda, če ni zunanjega povzročitelja, tudi zdravil in sceniranih bojev proti boleznim ne bi bilo, in posledično tudi profita ne.
Kakšna sreča, da je sploh preživel! 24ur.com vas pa ne razumem zakaj samo objavljate kako se ljudje zastrupljajo in njihove žalostne zgodbe....
"Že naslednji dan so ga poslali na operacijo, ki pa je stanje nekako še poslabšala." Le čemu in kakšni podlagi, ...potem pa se čudijo/čudimo posledicam.
E-Coli je lahko vsepovsod, zato mora meso biti dobro kuhano ali peceno, ne pa na pol surovo . Tudi spinaca je vcasih okuzena z E-Coli.
jejejejejojojiji 13. 10. 2012 19.33
Okusen obrok? Kakor za koga dragi novinar! Nisem vegetarijanec, ampak otroku staremu 3 leta sigurno ne bi dal tako "okusnega" obroka! Še danes, ko je star 11 let mu najraje privoščim doma termično obdelano hrano.
Mesni izdelki: Strokovno razsekani kosi mesa so v resnici kosi trupel, med katerimi izbiramo. Za primer: 1 kg svinjskega mesa vsebuje skoraj tri miljone gnilobnih bakterij.
ja in
Ljudje smo mrhovinarji.
Torej po novem jemo surovo na pol razpadlo meso direkt iz kadavrov?
Grem pa z veseljem na hamburger.
To vprašanje si bo morala zastavit od otroka mama sama sebi.
bakterija je lahko v katerikoli hrani...dejstvo pa je, da pojemo preveč predelane hrane, zato pa imamo toliko zdravstvenih težav...sama sem v prehranjevanju dosegla dno letos avgusta, od takrat pa ne jem več cvtrja, pečenja...le še kuhane zadeve...zdravstveno stanje pa se je v enem mesecu začelo izboljševati...hamburgerji, šnicli, pečen krompirček...vse to je bila moja najljubša hrana...zdaj pa je postala hrana, ki je videt ne morem...dokler nimaš težav z zdravjem, itak vsi to veselo uživamo, ko pa težave nastopijo, pa ti je presneto žal...ni zastonj tisti rek: najprej ti 40 let zafrkavaš svoj želodec, naslednjih 40 pa želodec zafrkava tebe
jejejejejojojiji 13. 10. 2012 19.36
Mislim, da je vseeno stvar v količini in pogostosti. Jaz jem vse le pomfrija in ostalega cvrtja ne. Pečeni krompirček pa prav tekne 2x na mesec, res pa, da se ne branim dobre zelenjavne juhe, jote, zelja na vse načine ipd.
3 leta stareg aotroka na hamburger pelat...pa ja mami po cel dan lakira nohte ne zna narest za jest!!!!!
tema
Nikjer ne piše, da so bili v restavraciji. In tvoj komentar amaianur se mi zdi hudoben in nepotreben. Se pa čudim številu lajkov ...
vse kakor bom še naprej jedel hamburger!!!!!
sma že dva
že tri-je
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1251