Vizita.si
Vizita zdravniki

POPovi zdravniki

Mleko

Jože Lavrinec
07. 11. 2006 11.00
0

Pozdravljeni! Na policah v trgovinah sem zasledila pasterizirano in nehomogenizirano mleko. Zadnje čase veliko piše o škodljivosti homogeniziranega mleka. Tem informacijam ne dajem dosti pozornosti...

Vprašanje
Pozdravljeni! Na policah v trgovinah sem zasledila pasterizirano in nehomogenizirano mleko. Zadnje čase veliko piše o škodljivosti homogeniziranega mleka. Tem informacijam ne dajem dosti pozornosti zanima pa me kako je z izkoristljivostjo kalcija v obeh primerih? Zanima me ali je absorbcija kalcija iz homogeniziranega mleka kaj manjša/slabša kot iz nehomogeniziranega? Hvala za odgovor.
Odgovor
Pri homogeniziranju se spremeni struktura mlečne maščobe - le ta se "razdrobi" v zelo majhne maščobne kapljice, ki se razporedijo po celotnem volumnu mleka. Kalcij s tem postopkom nima ničesar skupnega- v mleku ostaja povsem nespremenjen. Njegova biološka sprejemljivost ni odvisna od homogenizacije. Srečno
Jože Lavrinec
Preberi še
Jože Lavrinec

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602