Vizita.si

česen

Zdravi z 26. 11. 2010 09.49

Paradižnikovi peresniki

Za vse ljubitelje testenin je tukaj preprost recept za peresnilke s paradižnikovo omako. Priprava takšnega kosila vam ne bo vzela veliko časa, hrana pa zaradi razmeroma lahke paradižnikove omake ne bo težka za želodec.

Zdravi z 29. 09. 2010 08.39

Rižota 'na belo'

Rižota 'na belo' je okusna kombinacija riža in raznovrstne zelenjave ter stročnic. S takšnim obrokom organizmu zagotovimo veliko vitaminov in mineralov.

Holesterol 13. 04. 2010 09.58

Čemaž proti holesterolu

Čemaž so poznali že stari Rimljani. Raste od marca do junija in cvete v aprilu in maju v gosto poraslih preprogah. Mladi listi so sveže zeleni in svetli, zraste od 25–30 centimetrov visoko. Lahko ga gojite, a čebulice posadite v vlažna tla pod drevesi in grmovjem.

Holesterol 16. 09. 2010 15.23

Resnica o nevarnem holesterolu

Čeprav se o holesterolu veliko piše in govori, pa zdravniki opažajo, da ljudje o njem ne vedo dovolj. Vsi sicer vedo, da obstaja slab holesterol, ki povzroča aterosklerozo in bolezni srca in ožilja, ne vedo pa, da vsa hrana, ki vsebuje maščobe, ni nujno škodljiva.

Zdravi z 08. 09. 2010 14.22

Sardine z gorčico

Imate radi ribe, vendar ste se jih nekoliko naveličali, ker jih pripravljate na vedno enak način? Potem vas bo morda razveselil tale recept za namaz iz sardin in gorčice.

Zdravi z 03. 09. 2010 15.38

Teletina po mediteransko

Ker se poletje počasi končuje, jesen pa nezadržno bliža, se lahko v tople poletne dni vrnete s hrano, pripravljeno po mediteransko. Tokrat vam prestavljamo recept za mediteransko teletino.

Zdravi z 26. 07. 2010 14.12

Skuša na običajen način

V poletnem času se na našem jedilniku pogosto znajdejo morske ali sladkovodne ribe. Tokrat vam predstavljamo, kako na povsem preprost način pripraviti slastne in okusne skuše. Tukaj je recept za šest oseb.

Bilke 15. 07. 2010 13.28

Por – naravni antibiotik

Por ima pikantno trpko aromo, ki rahlo spominja na čebulo. Poznamo spomladanske, poletne, jesenske in zimske sorte pora. Prvi dve imata daljše steblo, listi so svetlo zelene barve. Jesenski in zimski por imata krajše steblo in temnozelene liste.

Zdravje 12. 07. 2010 09.37

Devet razlogov, zakaj smrdite

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste kljub tuširanju in redni osebni higieni zaudarjali? Preverite, kaj vse je lahko vzrok neprijetnega telesnega vonja, in se tako izognite morebitnim neprijetnim situacijam!

Zdravje 05. 07. 2010 12.11

Zdrava hrana za osebe z okvarjenimi ledvicami

Zdrava prehrana, ki vsebuje veliko antioksidantov je ključnega pomena, ko govorimo o boleznih ledvic in drugih kroničnih in degenerativnih boleznih. Predstavljamo vam živila, ki jih morate nujno vključiti v svoj jedilnik!

Zdravje 28. 05. 2010 08.18

Smrdite? Imamo rešitev!

V vročih dneh se ljudje običajno več potimo kakor pozimi, na žalost pa lahko znoj na telesu pušča rezek in izjemno neprijeten vonj. Bi se ga radi znebili na povsem naraven način? Preverite, kako!

Zdravi z 06. 05. 2010 15.36

Čemaž v jedeh

Čemaž postaja vse bolj priljubljena rastlina, ki jo lahko nabiramo v naravi in ima veliko zdravilnih učinkov. Poleg dobro poznane čemaževe juhe vam predstvljamo še nekaj slastnih čemaževih receptov.

Bilke 20. 04. 2010 10.50

Pripravite si zelenjavni ali sadni napitek za čiščenje

Sadje in zelenjava že od nekdaj veljajo za najboljši vir vitaminov. Če se pripravljate na pomladansko postenje, je najbolje, da pričnete z vitaminskimi napitki, ki jih lahko pripravite sami doma.

Novice 16. 04. 2010 11.07

Česen, po katerem se lahko poljubljate

Čeprav je česen izjemno zdravilen, pa se ga številni izogibajo, saj pušča neprijeten zadah. To pa sedaj ni več težava, saj je na trg prišel česen, po katerem se boste lahko brez slabe vesti celo poljubljali.

Bilke 08. 04. 2010 06.07

Pripravite si solato iz trobentic, vijolic in marjetic

Poleg dobro poznanega regrata raste v naravi še veliko divjih rastlin, za katere številni ne vedo, da so užitne in si iz njih lahko pripravimo odlično solato. Večina teh rastlin sodi med zelišča, druge pa poznate po videzu, vendar ne veste, da so užitne.

Zdravje 25. 03. 2010 09.17

Kako kombinirati hrano in okrepiti zdravje?

Zadnje raziskave kažejo, da se pozitivni učinki določene hrane na naše zdravje še povečajo, če jo kombiniramo s pravšnjimi živili. Tako je na primer priporočljivo skupaj uživati pomarančni sok in ovseno kašo, govedino in korenje, jabolka in rdeče vino ...

Zdravi z 18. 03. 2010 15.24

Burito z govedino

Predstavljamo vam zdrav obrok za 4 osebe.

Zdravje 15. 03. 2010 10.10

7 zelišč za prvo pomoč!

Zelišča so odlični antibiotiki, sredstva za razkuževanje, celjenje, blažitev bolečin … Preverite, katera zelišča so najboljša pri nudenju prve pomoči in pri zdravljenju manjših okužb!

Operacije 09. 03. 2010 09.33

EKSKLUZIVNO: Oglejte si operacijo krčnih žil

Marsikateri ženski, pa tudi moškemu, življenje grenijo krčne žile. Nabrekle, vijugaste žile pa ne kazijo le videza, ampak so tudi boleče in neprijetne. Z enim najsodobnejših posegov, operacijo z radiofrekvenco, pa se lahko tega obolenja rešite.

Zdravje 02. 03. 2010 09.30

Zakaj so ženske bolj zmrzljive kot moški?

V številnih domovih so nizke temperature najverjetneje povzročile 'boje' med spoloma, na kakšno temperaturo naj bo nastavljen termostat, saj so ženske bolj zmrzljive kot moški. Zakaj?

Zdravi z 19. 02. 2010 15.37

Melancani na sicilijanski način

Zajtrkuj kot kralj, večerjaj kot berač, pravi stari pregovor. Zato si za večerjo privoščite lahek in raznovrsten obrok. Predstavljamo vam recept za 4 osebe.

Bolezni 26. 01. 2010 10.08

Kako jesti pri obolenjih prebavil

Prebavila morajo v času obolevnosti počivati, zato naj bo hrana lahka, sadje in zelenjava kuhana, obroki manjši. Hranimo se najpozneje 3 ure pred spanjem. Hrano uživamo počasi in dobro prežvečeno ter spimo z višjim vzglavjem.

Lepota 21. 01. 2010 10.58

S štirimi živili do mladostnega videza

Je že res, da lahko z dobrimi kremami, z dovolj popite vode in rednim gibanjem ohranimo mladosten videz . Izbrskali pa smo, da lahko s štirimi jedmi, ki niso slabega okusa, ohranimo sijoč in svež videz kože.

Zdravje 04. 01. 2010 15.13

Znebite se prazničnih kilogramov z Montignacom

Ste med prazniki pridobili kilograme in se zaobljubili, da boste letos pa res shujšali? Če ste, potem nikar ne hujšajte z dietami, ampak preizkusite recept francoskega strokovnjaka za zdravo prehrano Michaela Montignaca.

Zdravje 03. 01. 2010 10.07

Očistite svoje telo strupov!

Prazniki so za naš organizem še kako naporni. Ogromne količine hrane in pijače namreč telo izčrpajo in 'zapackajo'. Očistite svoje telo prazničnih pregreh na povsem naraven način!

Recepti 31. 12. 2009 08.58

Pripravite okusno ohrovtovo musako!

Ohrovt ima zelo nizko hranilno vrednost, zato ga lahko v teh prazničnih dneh uporabimo kot dodatek k drugim, bolj kaloričnim jedem. Iz njega lahko pripravimo marsikaj – solato, juho, rulado, musako ...

Bilke 21. 12. 2009 10.10

ZDA, zibelka radioaktivnega obsevanja hrane

V Sloveniji se o tem, žal, zelo malo govori. Verjeli ali ne, Ameriški predpisi dovoljujejo doze obsevanja hrane, ki je enaka količini, kot bi jo dobili, če bi šli 1.000.000.000 na rentgensko slikanje pljuč.

Zdravje 30. 11. 2009 15.02

Novost! Hujšanje s probiotiki!

Najboljši mikroorganizmi, ki živijo v našem telesu, so probiotiki. To so zdrave bakterije, ki so v našem črevesju. Nove raziskave s Stanford University School of Medicine in bolnišnice Standford so ugotovili, da bi lahko s pomočjo probiotikov celo izgubili težo.

Zdravje 10. 11. 2009 10.57

Z gorčico nad novo gripo!

Ne moremo vam postreči z zdravilom, ki vas bo obvarovalo pred gripo, v hladilniku in v shrambi pa imamo pravo omarico za prvo pomoč. Z naštetimi jedmi lahko pošteno omilite znake gripe ali skrajšate njeno trajanje.

Bilke 28. 10. 2009 11.26

Buča na bučo pogača

Bliža se noč čarovnic, ko bomo z bučami, izrezljanimi tako ali drugače, odganjali zle duhove. No, na ta dan pa si lahko privoščite tudi kakšno zdravo jed iz buč.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1331