brez pečice

Izvrstne ideje za praznične dobrote, ki ne bodo obtežile želodca
Praznični čas je tradicionalno namenjen druženju ob izdatnih količinah izvrstne hrane, omamno dišečih prazničnih piškotov, ter kozarcu ali dveh alkohola. S tem seveda ni nič narobe, saj bi bil decembra greh preštevati kalorije. A pretiravanje lahko oteži prebavo, zato je dobro vedeti, kako si pomagati, da vam prebavne tegobe ne pokvarijo božično-novoletnega vzdušja.

Zimska hrana za toploto in energijo: katere jedi grejejo telo in dušo?
Ko zima pritisne z mrazom in krajšimi dnevi, se naravno obrnejo naši apetiti in želje. Iskreno hrepenimo po jedeh, ki nas ogrejejo, napolnijo z energijo in potolažijo. Zimska hrana je pogosto povezana z udobjem in toplino – to so jedi, ki niso le okusne, ampak so tudi hranljive in polne sestavin, ki nas podprejo skozi hladne mesece. V tem članku bomo raziskali, katere jedi nam lahko pomagajo, da bomo zdravi, siti in srečni tudi v najhladnejših dneh zime.

9 prednosti rednega uživanja rib
Uživanje rib ima veliko koristi za zdravje, ne glede na to, ali je govora o lososu, skuši, tuni ali kakšni drugi vrsti.

Kako delujejo homeopatska zdravila?
V slovenske lekarne prihaja 17 homeopatskih zdravil, ki jih boste lahko kupili brez recepta. Prav zato je pomembno, da veste, kako homeopatsko zdravljenje poteka in kako zdravila pravzaprav delujejo.

Bi prepoznali prve znake demence?
Če ste stari več kot 60 let ali imate demenco v družini, je dobro, da poznate prve simptome demence. Najpogostejša demenca je Alzheimerjeva bolezen, znaki pa se razvijajo počasi – tudi 10, 20 ali 30 let. Bolezen je dobro odkriti čim prej, da lahko pričnejo zdravniki zdraviti simptome demence. Prav tako tudi, da svojci in bolnik vedo, kaj se z njim dogaja.

Kako prepoznati zastrupitev z ogljikovim monoksidom?
Zastrupitve z ogljikovim monoksidom so pozimi vedno pogostejše. Ker gre za plin brez barve, vonja in okusa, preverite, kako prepoznati zastrupitev in kako se zaščititi, da do nje ne bi prišlo.

Pazljivo pri uporabi aluminijaste folije
Aluminijasto folijo uporabljamo za marsikaj. Vanjo zavijamo živila, z njo prekrivamo posode, uporabljamo jo pri pečenju … Kdaj aluminijaste folije nikakor ne smete uporabljati?

Koristni nasveti za peklensko vroče dni
Vremenoslovci napovedujejo, da se bodo v tem tednu temperature povzpele tudi do 36 stopinj Celzija. Ker lahko takšna vročina kaj hitro načne vaše dobro počutje in zdravje, smo zbrali nekaj nasvetov, kako preživeti peklensko vroče dni.

Silvestrska pojedina po receptu Saše Lendero
Novopečena mamica Saša, ki je v preteklih letih za silvestrovo običajno nastopala, bo letošnjo najdaljšo noč preživela v krogu družine. Pripravila bo slastno pojedino in recept zanjo je zaupala tudi nam.

Kako pripraviti zdravo martinovo pojedino?
Martinovo je praznik, ko zadiši po zimskih jedeh. Iz pečice se vali vonj po pečeni gosi ali raci, iz loncev diši rdeče dušeno zelje, ob vsem tem pa seveda ne smejo manjkati mlinci in kozarček “rujnega".