hrana in rak

Največja težava modernega človeka - zakisanost telesa
Današnje moderno, hitro, nemirno in stresno življenje, nezdrava prehrana, onesnaženost okolja in pomanjkanje telesne aktivnosti izjemno povečujejo zakisanost telesa ali acidozo.

Po obroku se ji trebuh napihne, da je videti kot nosečnica
23-letna Kerri Dowdswell je povsem vitko dekle in brez težav nosi kavbojke velikosti 38 … A vse dokler ne poje kosila. Takrat se ji trebuh tako napihne, da številni mislijo, da je noseča.

Z več seksa in vina do zdrave prostate
Rak prostate je najpogostejši rak pri moških, za katerim vsako leto zboli več kot 800 moških, umre jih nekaj več kot 300. Čeprav je statistika grozljiva, pa obstajajo razlogi, da ostajamo optimistični. Načini, s katerimi lahko preprečite raka prostate, so namreč lahko tudi zabavni.

Kaj razkriva koža na vašem obrazu?
Že sam pogled na vaš obraz lahko razkrije resnico o vašem zdravstvenem stanju. Kaj vse lahko pomeni rdečica obraza, povečan nos, zabuhel obraz in druga stanja, preverite spodaj.

Kako se Sheryl brani pred ponovnim rakom?
Pevka Sheryl Crow se je z diagnozo raka dojke soočila pred petimi leti. Po preboleli bolezni je bistveno spremenila življenjski slog in način prehranjevanja. Kako zvezdnica živi danes?

Odkrijte, kaj vam uničuje prebavo
Vse več ljudi se sooča s prebavnimi težavami, ki se lahko skozi leta razvijejo tudi v kakšno bolj resno bolezen, na primer kolorektalni rak. Za zdravo prebavo tako poskrbite že danes in se izognite nekaterim snovem, ki vam škodijo.

Odkrijte svojo došo in ustvarite harmonijo
Ajurveda je znanost, ki se dotika vseh ravni našega življenja – psihične, fizične in duhovne. Njena filozofija temelji na došah, umsko-telesnih tipih, s poznavanjem katerih lahko razumemo, katere aktivnosti, hrana in življenjski stil ohranjajo naše zdravje v ravnovesju. Odkrijte svojo došo!

Ali obstaja molekula ljubezni?
Ljudje že več tisoč let iščejo čudežno formulo za srečo in ljubezen. Pa ta zares obstaja? Klamatska alga KlamathRW®max je najbogatejši naravni vir »molekule ljubezni«! Prepričajte se sami, kako vam lahko vsakodnevno uživanje KlamathRW®max resnično izboljša kakovost življenja!

Soja – recept narave za bolj vitko postavo
Soja je gotovo najbolj raziskana zdrava hrana, ki jo trg danes ponuja. Njene dobrodejne učinke bi lahko naštevali in naštevali, poleg tega pa je na voljo še v toliko različnih oblikah, da gotovo lahko najdete vsaj eno zase.

Vas peče zgaga?
Polne mize prazničnih dobrot so v teh dneh nepogrešljive. A preveč užitkov žal terja svoj davek. Tako zaradi mastne praznične hrane številni trpijo za pekočim občutkom v predelu prsnice, ki se širi po grlu navzgor – zgago.

Matični mleček – vir življenja in plodnosti
O matičnem mlečku, kraljevi čebelji hrani, ne vemo prav veliko, saj nam niso znane niti vse njegove sestavine. Vemo pa, da je izjemno mogočna zdravilna učinkovina, ki povečuje plodnost, krepi imunski sistem in pomirja. Ne le to, znižuje tudi holesterol in pomaga pri zdravljenju neštetih bolezni.

Dejavniki tveganja za raka prostate
Rak prostate je eden najpogostejših rakov pri moških po 50. letu starosti. Bolezen je v porastu in vsako leto za njim zboli več kot 500 Slovencev. Kateri so dejavniki tveganja, da zbolite za tem rakom, ki je vse pogostejši tudi pri mlajših moških, pa preverite spodaj.

6 razvad, ki jih opustite
Res je, da je včasih treba tudi nekoliko grešiti in si privoščiti kakšno tablico čokolade več ali pa se obuti v ubijalsko visoke pete, v katerih smo videti izvrstno. Kljub vsemu pa je dobro, da te in še nekatere druge nezdrave navade niso del našega vsakdana. Kako se jih lahko znebimo in katere so tiste, ki najbolj škodujejo zdravju?

Z oreščki do kakovostnejšega življenja
Oreščki so nekaj najboljšega, kar lahko privoščite svojemu organizmu! Poleg tega, da vas bodo napolnili z novo močjo, ki jo v jesenskih dneh še kako potrebujemo, so namreč tudi izjemno zdravi, predvsem za srce in ožilje.

10 užitkov, ki se jim nikar ne odpovedujte
Ko govorimo o zdravem načinu življenja, številni pomislijo, da to pomeni, da se je treba odpovedati vsem užitkom. K sreči ni tako! Tudi zdrav način življenja vam ponuja številne užitke, s katerimi lahko okrepite tako fizično kot duševno zdravje.

S hrano proti raku: da ali ne?
Številne knjige in članki pišejo o hrani, z uživanjem katere naj bi se izognili ali pa celo premagali smrtonosno bolezen, kot je rak. Ali so dejstva o zdravilnih učinkih te prehrane resnična ali ne?

Hrana bi morala biti nadzorovana
Kakovost hrane na naših prodajnih policah je iz dneva v dan bolj vprašljiva. So podatki, ki jih ima na voljo kupec, resnični? Glede na uporabo pesticidov, kemikalij, obsevanja hrane in drugih prehranskih dodatkov je dandanes težko reči, da jemo zdravo.

Zdrava hrana za osebe z okvarjenimi ledvicami
Zdrava prehrana, ki vsebuje veliko antioksidantov je ključnega pomena, ko govorimo o boleznih ledvic in drugih kroničnih in degenerativnih boleznih. Predstavljamo vam živila, ki jih morate nujno vključiti v svoj jedilnik!

Z brusnicami nad raka in bakterije
Že leta 1994 so v študiji, ki so jo izvedli na ameriškem Harvardu, ugotovili, da redno uživanje brusničnega soka zmanjšuje količino bakterij v sečilih starejših žensk.

Sladkarije povzročajo raka trebušne slinavke?
Ljudje, ki uživajo veliko sladkarij in živil, ki povzročijo hitro rast sladkorja v krvi, naj bi bili izpostavljeni večjemu tveganju za razvoj raka na trebušni slinavki, je pokazala nova študija.

Shujšal je 230 kilogramov!
Več kot 30 kosov pice, nekaj vrčev kokakole, pet banjic sladoleda … Hrane za cel mesec? Ne! Leon Sciortino iz Hammonda je včasih vse to pojedel v enem samem dnevu in še to samo za kosilo.

Prečistite sečila z divjimi šparglji
Začela se je sezona nabiranja divjih špargljev. Divji špargelj, po domače "šparoga", je značilna sredozemska rastlina. Ti v Sloveniji rastejo predvsem ob obali in v slovenski Istri, najdemo pa jih tudi na Krasu ter v Vipavski dolini.

10 najbolj zdravih jedi na svetu
Izbor 10 najbolj zdravih jedi je odvisen od tega, kaj vsebuje hrana in koliko uporabnih snovi ima. Zmagovalci so: mandlji, jabolka, borovnice, brokoli, rdeči fižol, losos, špinača, sladki krompir, zelenjavni sokovi in pšenični kalčki.

Izpoved popove zdravnice dr. Metke Adamič
Dermatologinja Metka Adamič je zdravnica v pravem pomenu besede. Pravi, da je medicina njeno življenje, da se je s tem rodila in se ne vidi nikjer drugje. Kadar je v stiski, se tega vedno spomni in odžene dvome.

Gensko spremenjena hrana povečuje tveganje za razvoj raka
Po nekaterih teorijah gensko spremenjena hrana povečuje tveganje za razvoj raka, pripisujejo ji krivdo za povečano pojavnost alergijskih bolezni in tudi slabljenje imunskega sistema.

Ali jedi iz mikrovalovne pečice povzročajo raka?
Redna uporaba mikrovalovne pečice povečuje tveganje za nastanek rakavih obolenj, trdijo nekateri raziskovalci. Poleg tega pa naj bi pogosto uživanje v mikrovalovni pečici pripravljene hrane zviševalo tudi holesterol v krvi ter povzročalo motnje v limfnem sistemu in prebavnem traktu.

Odrezali so mi pol jezika
35-letni Andy je zbolel za rakom v ustni votlini. Na jeziku se mu je naredil velik tumor, ki ga niso mogli pozraviti drugače, kakor da so mu odrezali polovico jezika in ga nadomestili s tkivom iz zapestja.

Raka premagala le s prehrano?
Ko je 40-letna Sam izvedela, da ima raka na črevesju, ki se je začel širiti tudi na mehur, se ji je podrl svet. A kljub temu ni vrgla puške v koruzo. Odločila se je, da bo poskušala bolezen premagati z živili, ki so bogata z antioksidanti.

Magična moč kislega zelja
Pozitivne učinke kislega zelja je poznal že znameniti župnik Sebastian Kneipp. Označil ga je kot "krtačo za želodec in črevesje", ki krepi živce in pomaga pri tvorbi krvi.

Veleumi vegetarijanstva
Albert Einstein je dejal: "Mislim, da so spremembe in očiščevalni učinki, ki jih ima vegetarijanska prehrana na človekovo naravo, zelo dobrodejna za človeštvo. Zatorej je za ljudi, da izberejo vegetarijanstvo, to veliko bolj ugodno in miroljubno."