mandarine

Veste, zakaj jih uživati?
"Eno jabolko na dan prežene zdravnika stran" – to ne velja le za jabolka, temveč lahko to dokazano trdimo tudi za mandarine. Še posebej v hladnih, zimskih dneh. Poglejte, zakaj je tako.

Zakaj jih imamo tako radi?
Zlasti v jesenskem in zimskem času radi uživamo mandarine, ki nas s svojim sočnim in citrusnim okusom prijetno osvežijo. Pa ste vedeli, da imajo tudi zdravilne učinke?

Tako drobne dojenčice še niso videli ...
Chloe Dolby si niti predstavljala ni, da bo svojo hčerko Mayo povila toliko prezgodaj. Malčica je bila tako majhna, da je bila velikost njene glave primerljiva z velikostjo mandarine.

Kaj povzroča takšen vid?
Vid se skozi čas spreminja in za različna življenjska obdobja so značilne različne napake ali okvare vida. Kako so te videti in kako jih odpraviti oziroma se zavarovati pred njimi, pa preverite spodaj.

Kaj je povzročilo takšno rano?
Britanka Debra Gotch je nekaj let pred zanositvijo doživljala hude glavobole. Ti so se med nosečnostjo le še stopnjevali. Mislila je, da je krivec stres, a diagnoza je bila veliko hujša.

Kdaj zgago povzroči celo zdrava hrana?
Včasih nam zgaga uniči lep obed, ker smo pojedli nekaj nezdravega; lahko pa jo povzroči celo hrana, ki je sicer povsem blagodejna.

7 priročnih in zdravih božičnih daril
Prazniki se nezadržno bližajo in marsikdo že tuhta, kaj podariti svojim najdražjim. Saj ni treba, da jim podarite velika, draga darila, dovolj bo že majhna pozornost. Če bo poklon praktičen in zdravju prijazen, pa bo še toliko bolje.

Mandarine preženejo prehlad
Pet mandarin na dan vam zagotovo prežene prehlad, saj vsebujejo veliko vitamina C. Ker imajo nizek glikemični indeks so kljub veliki količini sladkorjev primerna tudi za sladkorne bolnike.

MANDARINA
Mandarine, ki izvirajo iz azijskih držav, so priljubljen sadež v jesenskih in zimskih dneh. Imajo svetlo oranžno, včasih tudi rumenkasto lupino, ki se zlahka olupi, krhlji pa so sladki in bogati z vitamini ter minerali.

Hujšajte z 'negativnimi' kalorijami
Telo tudi med prebavljanjem hrane porablja kalorije. Na osnovi te predpostavke se je razvila teorija o t. i. negativnih kalorijah - obstaja hrana, ki za svojo prebavo od telesa zahteva večjo porabo energije, kot pa je njena dejanska energijska vrednost!

Samozavestno zakorakajte na plažo s SOS dieto!
Poletje je pred vrati in kmalu boste ponovno svoje telo pokazale v kopalkah. Če ste pozimi nekoliko grešile in pridobile nekaj kilogramov, imate še vedno čas, da izgubite nekaj odvečnih kilogramov. Predstavljamo vam SOS dieto!

Preverite, kakšne barve hrano najpogosteje jeste!
Na vpliv barv so prisegali že naši predniki. Z njimi so zdravili različna obolenja, uživali hrano v barvah, ki jim je vračala zdravje ter si z njimi pričarali pozitivno vzdušje v prostoru. Danes je najbolj popularno predvsem hujšanje s hrano različnih barv.