Vizita.si

ogljikovih

Novice 03. 01. 2010 22.28

Najbolj bizarne diete

Ste tudi vi trdno odločeni, da se boste v letošnjem letu znebili odvečnih kilogramov? Pa še vedno iščete najbolj primerno dieto? No, tukaj je nekaj takšnih, po katerih verjetno ne boste posegli. Predstavljamo vam namreč nekaj najbolj bizarnih diet!

Novice 07. 12. 2009 15.41

S 160 kilogramov shujšala na 63!

… in si drastično spremenila življenje! 43-letna Becky Griggs iz Oregona je danes povsem drugačna ženska, kot je bila pred šestimi leti. Ne le, da je iz 160 kilogramov shujšala na 63, namesto hrane je našla novo razvado – ure fitnesa.

Bilke 30. 11. 2009 13.28

Lažje je pojesti, kakor prebaviti

Prebava temelji na absorbciji in izgorevanju energijskih sestavin hrane. Tako kot se kaša kuha v loncu, se mešajo in prebavljajo hrana in tekočine v trebuhu. Ko se hranila in tekočine prebavijo, se iz hrane absorbirajo uporabne snovi, vlaknine, neprebavljivi ostanki pa se izločijo z blatom in urinom.

Zdravje 24. 11. 2009 09.15

Pet nasvetov za premagovanje utrujenosti

Ste utrujeni in brez energije? Se v službi težko zberete, v prostem času pa bi najraje lenarili pred televizijo ali spali? Potem je skrajni čas, da nekaj ukrenete. Ponujamo vam preproste nasvete, kako se znebiti nenehne utujenosti in si povrniti energijo.

Bolezni 18. 11. 2009 15.00

Zvezdniki z diabetesom

Zvezdniki običajno živijo izjemno dinamično. So torej živ dokaz, da sladkorna bolezen ni omejitev, temveč način življenja, s katerim se da živeti polno življenje.

Bilke 13. 11. 2009 07.56

Magična moč kislega zelja

Pozitivne učinke kislega zelja je poznal že znameniti župnik Sebastian Kneipp. Označil ga je kot "krtačo za želodec in črevesje", ki krepi živce in pomaga pri tvorbi krvi.

Zdravje 11. 11. 2009 11.21

Kako pripraviti zdravo martinovo pojedino?

Martinovo je praznik, ko zadiši po zimskih jedeh. Iz pečice se vali vonj po pečeni gosi ali raci, iz loncev diši rdeče dušeno zelje, ob vsem tem pa seveda ne smejo manjkati mlinci in kozarček “rujnega".

Zdravi z 09. 11. 2009 10.10

MANDARINA

Mandarine, ki izvirajo iz azijskih držav, so priljubljen sadež v jesenskih in zimskih dneh. Imajo svetlo oranžno, včasih tudi rumenkasto lupino, ki se zlahka olupi, krhlji pa so sladki in bogati z vitamini ter minerali.

Zdravi z 18. 10. 2009 23.59

Kostanj

Kostanj so poznali že Stari Grki. Tudi v Sloveniji je imel v prehrani nekoč pomembno vlogo, a je danes bolj znan kot 'jesenska poslastica'. Ima bogato hranilno vrednost, vsebuje veliko škroba, manj znan pa je podatek, da se kostanjevo listje v zdravilstvu uporablja tudi za zdravljenje dihalnih in želodčnih bolezni.

Zdravje 22. 10. 2009 15.05

7 živil za povečanje odpornosti

V času prehladnih obolenj je dobro, da poskrbite za svoje telo in namesto hamburgerjev, čipsa, čokolade in drugih nezdravih prigrizkov, uživate zdravo hrano, ki vsebuje dovolj vitaminov in mineralov, da zaščitite telo pred virusi in bakterijami. Preverite, s katero hrano si lahko povečate odpornost.

Duševno zdravje 15. 10. 2009 18.18

Hujšanje me je skoraj pahnilo čez rob ...

Hrana je bila zame nujno zlo. Manj kot sem jedla, srečnejša sem bila. In takšno dojemanje hrane me je skoraj pahnilo čez rob.

Lepota 25. 04. 2009 18.59

VIDEO: Kako odpraviti prhljaj?

S prhljajem se sooča kar 90 odstotkov ljudi. Nastane zaradi pretiranega delovanja gliv kvasovk. Med glavnimi krivci pa sta stres in porušeno hormonsko ravnovesje. Treba ga je zdraviti čim prej, saj lahko drugače pride do izpadanja las ali celo hujših oblik dermatitisa.

Lepota 27. 08. 2009 19.30

10 najboljših diet

Se trudite, da bi shujšali? Preverite deset diet, ki so se izkazale za najbolj učinkovite. Med njimi boste zagotovo našli tudi takšno, ki ustreza vam.

Zdravi z 04. 10. 2009 18.50

GROZDJE

Grozdje je zelo učinkovit čistilec organizma, zato deluje dobrodejno na celo telo, pomaga pa tudi pri hujšanju. Je izredno dobra hrana za živce, možgane, zobovje in kosti.

Novice 28. 08. 2009 09.44

Jennifer Aniston vadi ob treh zjutraj!

Katera si ne želi vitkega in popolnega telesa, kot ga ima simpatična igralka Jennifer Aniston? Kljub temu da ji ga marsikatera zavida, pa morate vedeti, da zvezdnica za svojo popolno linijo še kako gara. Vstaja celo ob treh zjutraj.

Recepti 02. 10. 2009 11.00

Dojenčkova bio zelenjavna kašica

Prvi tedni navajanja na hrano so čas, ko otroka spodbujamo, da poskusi nove okuse. Poleg zelenjave ta recept vsebuje tudi nekaj kapljic okusnega ekološko pridelanega olivnega olja.

Duševno zdravje 31. 05. 2009 17.05

Zakaj nam spomladi 'podivjajo' hormoni?

Pomlad je tu in z njo tudi »podivjani hormoni«. Med predavanji in v službi pogledujemo skozi okno in si želimo, da bi bili kje zunaj na soncu s prijatelji, kar na enkrat smo spet polni energije.

Zdravje 02. 10. 2009 11.24

Hrana, ki vas bo zazibala v sladke sanje!

Se več ur premetavate, preden vam končno uspe zaspati? Vam tudi pomirjujoča kopel in toplo mleko ne pomaga zaspati? Zdaj so ameriški strokovnjaki za prehrano sestavili seznam osmih živil, s katerimi boste pregnali nespečnost.

Simptomi in bolezni 13. 10. 2008 17.39

Vetrovi in napihnjenost

Vsakdo ima vsaj občasno težave z veterovi ali napihnjenostjo trebuha.

Duševno zdravje 21. 06. 2009 17.54

Kako lahko izboljšamo svoj spomin?

Nekateri si lažje zapomnijo tisto, kar slišijo, drugi pa tisto, kar vidijo oziroma izkusijo. Ne glede na to, si lahko s številnimi tehnikami še izboljšate tako koncentracijo kot tudi spomin.

Zdravje 31. 08. 2009 14.00

Kako obdržati 'poletno' postavo?

Če ste poleti izgubili kilograme in se sprašujete, kako obdržati vitko postavo tudi v hladnejših mesecih, vam ponujamo nekaj nasvetov, kako se tega lotiti.

Zdravje 25. 07. 2009 14.00

S preprostimi koraki pospešite metabolizem in shujšajte!

Če boste znali pravilno upravljati s svojim metabolizmom, boste izgubili kar 600 dodatnih kalorij dnevno. Upoštevajte nekaj preprostih nasvetov in uspeli boste. Preverite, kako metabolizem spraviti v 'akcijo'.

Zdravi z 05. 07. 2009 14.53

BRESKEV

Breskev je vir moči in mladosti. Vsaj tako pravi teorija barv o hrani. Po njej breskev spada med hrano rumene barve, ki daje pozitivno energijo in upočasnjuje staranje. Dobro jo je zaužiti, če ste utrujeni oziroma imate premalo energije.

Zdravi z 14. 06. 2009 17.15

PARADIŽNIK

Paradižnik mnogi imenujejo kar super zelenjava, saj poka od različnih vitaminov in zdravih snovi, ki jih vsebuje. Ekološko vzgojen paradižnik spada k živilom, ki učinkovito zmanjšujejo tveganje za bolezni srca in ožilja. Zanimivo pa je, da poznamo kar nekaj vrst paradižnika. Med njimi tudi črni paradižnik.

Zdravi z 10. 05. 2009 14.18

KOPRIVA

Koprivo so že od nekdaj uporabljali za čiščenje organizma, pospeševanje presnove in izločanje strupenih snovi iz telesa. Učinkovito deluje na sečne poti in odvaja vodo iz telesa. Njena lastnost je tudi ta, da znižuje krvni sladkor in pomaga pri revmatičnih bolečinah. Povezana pa je tudi s številnimi vražami.

Zdravje 28. 04. 2009 13.30

Šparglji za večje posteljne užitke

Šparglji so znani po diuretičnem delovanju in po čistilnem učinkovanju v sečilih. Poleg številnih zdravilnih učinkov pa špargelj velja tudi za afrodiziak, verjetno predvsem zaradi oblike mladih poganjkov. Tako so Rimljani sok špargljev mešali v ljubezenske napoje in verjeli, da kdor poje več špargljev, ima veliko ljubimcev.

Zdravi z 13. 04. 2009 20.00

LIMONA

Limona je poleg pomaranče eden izmed najbolj zdravih agrumov, ki je bogat predvsem po vsebnosti vitamina C. Kot iz pomaranče si lahko tudi iz limone pripravite naravno stisnjen sok ali iz nje izdelujete kandirano sadje. Sicer pa je limona že zelo star sadež, katerega zdravilne učinke so poznali že v 12 stoletju.

Zdravi z 23. 03. 2009 10.39

REGRAT

Ne spreglejte, da na vašem najbližjem travniku že raste rastlina, ki je zelo zdravilna in za katero ni potrebno nič plačati? Privoščite si torej sprehod v naravo in si naberite regrat!

Duševno zdravje 22. 03. 2009 20.43

Smeh in veselje - formula za srečo?

Sposobnost, da občutimo srečo, je v veliki meri odvisna od 'igre' kemičnih procesov med hormoni in živci. Za dobro voljo namreč skrbi eden od hormonov.

Zdravi z 16. 03. 2009 09.44

BROKOLI

Dolga stebla in zeleni brsti kar vabijo, da ugriznemo vanje. Brokoli sodi med najbolj priljubljene vrste zelenjave. Zapelje nas s tem, da je okusen in še koristen za zdravje.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1331