strokovna pomoč

Kdaj je hud glavobol migrena?
Veste, kaj je razlika med najbolj pogosto vrsto glavobola ter migreno? V primeru slednjega bi bilo namreč še kako priporočljivo, če bi poiskali pomoč zdravnika.

Zvezdniške bolezni, ki so to leto šokirale svet
Dokler ne zbolijo, se včasih niti ne zavedamo, da so tudi oni samo ljudje. Zvezdniki namreč – ki s svojimi težavami tudi najlažje dvignejo splošno zavest o bolezenskih stanjih, ki sicer pogosto ostajajo neznana ali nerazumljena.

VIDEO: Dentalno-kirurški center Clarus odprl svoja vrata
V Diagnostičnem centru Clarus, ki deluje v ljubljanskem BTC Cityju, so uradno otvorili Dentalno-kirurški center, v okviru katerega od letošnje pomladi dalje nudijo vrhunske zobozdravstvene in implantološko-kirurške storitve.

Branko Šibanc – zdravnik s srcem
Za POPovega zdravnika leta ste že drugo leto zapored izglasovali mag. Branka Šibanca, infektologa v Splošni bolnišnici Celje. Svojo poklicno kariero je začel pred več kot 20 leti in je zaradi svoje visoke strokovnosti, topline in prijaznosti zelo priljubljen tako med drugimi strokovnjaki kot tudi med pacienti.

Prepoznajte simptome podhladitve in ukrepajte pravilno!
Ob izpostavitvi nizkim temperaturam telo oddaja več toplote, kot je lahko proizvaja. V takem primeru lahko pride do podhladitve telesa. Kako prepoznati podhladitev in kako pomagati podhlajenemu človeku?

Nasilje nad ženskami – začaran krog strahu in nemoči
V tem trenutku več kot 20 odstotkov vseh žensk v Sloveniji doživlja nasilje, poleg tega pa nevladne organizacije ocenjujejo, da je vsaka sedma ženska v času svojega življenja posiljena.

Strto srce ga je skoraj stalo življenja!
Ko se je Mateja pozno zvečer vračala z dela, svojega sina Davida, kot običajno, ni našla v njegovi sobi. Ker je svojega Davida poznala zelo dobro, je stekla v garažo, kjer ...

VIDEO: Manj denarja, več debelih ljudi
Prekomerna teža povzroča nevarne bolezni, kot so srčno-žilna obolenja, diabetes, osteoporoza, nekatere vrste raka itd. Med strokovnjaki vzbuja skrb tudi gospodarska kriza, saj ocenjujejo, da bodo ljudje v tem času jedli cenejšo hrano, v kateri je več sladkorja in škodljivih maščob.